Käyttöarabikilpailu

Pistekeräyskilpailu suomalaisille WAHOn rekisterissä oleville arabihevosille.
Kilpailuaika 1.1. – 31.12. (kalenterivuosi)

1. Kilpailuun voivat osallistua ratsastajat, jotka ovat SAHYn jäseniä. Pisteitä lasketaan myös arabeille, jotka ovat SAHYn jäsenten omistamia, vaikkei ratsastaja olisikaan jäsen. Ratsastajilla ei ole ala- eikä yläikärajaa.

2. Hevosen tulee olla puhdasrotuinen WAHOn rekisterissä oleva arabi. Sen tulee myös olla vähintään 5-vuotias.

3. Kilpailulajeina ovat koulu-, rataeste-, kenttä-, laukka-, lännen- ja matkaratsastus sekä valjakkoajokilpailut. Rotuyhdistyksen johtokunta voi hyväksyä myös muun kilpailulajin.

4. Pisteet lasketaan alla olevan taulukon mukaan. Mikäli useampi ratsastaja kilpailee samalla hevosella, pisteet lasketaan yhteen. Hevonen saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan samana kilpailupäivänä.

5. Kilpailutulokset tulee lähettää SAHY:lle tammikuun 15. päivään mennessä. Kilpailua hoitaa Veera Lammenaho (lehti@sahy.fi) . 1-tason kilpailuiden tulokset on vahvistettava kilpailutuomarin tai ratsastuksenopettajan allekirjoituksella tai tulospöytäkirjaotteella (tähän riittää esim. web-linkki tuloslistalle). Vain määräaikaan mennessä lähetetyt, kokoomataulukossa olevat, allekirjoituksella vahvistetut tulokset hyväksytään virallisiksi lopputuloksiksi.

6. Tuloksista on selvittävä arabin nimi, ratsastajan nimi, kilpailun aika, paikka ja taso, kilpailulaji sekä saavutettu tulos. Kilpailija laatii tuloksista kokoomataulukon ja laskee pisteet yhteen.

7. Pistetilanne julkaistaan yhdistyksen jäsenlehdessä ja nettisivuilla. Jos kahdella arabilla on sama pistemäärä, se joka on kilpaillut useammassa lajissa sijoittuu korkeammalle tulosluettelossa.

8. Kolme parhaiten menestynyttä palkitaan, parhaalle lisäksi Hovin Ratsutilan lahjoittama kiertopalkinto, jonka voittaja saa pitää vuoden hallussaan. Kiertopalkinto kiertää ikuisesti. Kaikkien palkitsemattomien osallistujen kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Taso Hyv. tulos Sijoitus Voitto
1-tason kilpailut 10 20 30
2-tason kilpailut 20 30 40
3-4-tason kilpailut 30 40 50
Kansainväliset kilpailut 40 50 60

Käyttöarabikisan tulostenpalautuspohja