Rotumääritelmä

Säkäkorkeus Keskikorkeus on 147 – 155 cm, vaihtelua sekä ylös- että alaspäin voi esiintyä.
Väri Arabihevosen värit ovat kimo, rautias, ruunikko ja musta. Valkoiset merkit ja sekakarvat ovat yleisiä.
Tyyppi Rodussa on useita eri tyyppejä. Arabihevonen on yleisvaikutelmaltaan erittäin kaunis, jalo,elegantti ja ryhdikäs. Sillä on kevyet ja lennokkaat liikkeet. Luonteeltaan arabihevonen on eloisa, mutta sävyisä. Se on erittäin älykäs ja helposti oppiva. Arabihevonen on pitkäikäinen, kestävä, kärsivällinen ja sopeutuu helposti erilaisiin olosuhteisiin.
Pää Pää on pieni, kiilanmuotoinen ja suhteellisen lyhyt. Profiili kovera tai suora, otsa leveä ja korkea. Suuret, tummat silmät sijaitsevat kaukana toisistaan. Sieraimet ovat suuret ja pyöreät. Leukaperät ovat suuret. Silmänvalkuainen voi jossain määrin näkyä. Korvat ovat pienet, kaunispiirteiset ja usein kärjistä sisäänpäin kääntyneet. Oriilla on yleensä pienemmät korvat kuin tammoilla.
Kaula Kaula on pitkä, elegantisti kaartuva ja ylhäälle sijoittunut. Pään ja kaulan liittymä on pitkä ja kaareva.
Runko Arabihevosella on selväpiirteinen ja pitkä säkä, viisto lapa. Selkä on suhteellisen lyhyt ja lihaksikas. Rintakehä on hyvinmuodostunut ja runko tiivis. Lanne on lyhyt ja vahva. Lautanen on pitkä.
Jalat Jaloissa on suhteellisen pitkä kyynärvarsi, lyhyet sääriluut ja vahvat jänteet. Polvet ja kintereet ovat selväpiirteiset. Jalat ovat suorat, kuivat ja niissä on riittävä luusto. Koipi on leveä ja lihaksikas.
Kaviot Kaviot ovat kovat, pyöreät ja hyvälaatuiset.
Häntä Häntä on ylhäälle liittynyt, ja se kannetaan liikkeessä korkealla.
Karvapeite ja jouhet Iho on ohut ja karvapeitteessä on silkinhohtava loiste. Jouhet ovat silkinpehmeitä.
Liikkeet Käynti on irtonainen ja matkaavoittava. Ravin tulee olla erityisen kevyt, lennokas ja matkaavoittava. Lavan liikkeen tulee olla irtonainen ja aktiivinen. Takajalkojen liikkeen täytyy olla energinen ja kintereen tulee työskennellä voimakkaasti. Laukan tulee olla tasainen, elastinen ja tasapainoinen.